Het trekpaard

Vorige Artikel 10 van 10
€ 39,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Auteurs: J.Peerlings, T.van der Weerden en W.van Hoof, gebonden boek, 240 pagina`s, met illustraties.

Dit prachtige boek beschrijft de geschiedenis en huidige rol van het trekpaard. Het geeft aan wat er allemaal komt kijken bij het houden van trekpaarden in de praktijk. Verder worden bijzondere verhalen van het Nederlands en Belgisch trekpaard beschreven.

`Het mooiste paard van de wereld`

Het trekpaard heeft een rijke historie en spreekt nog altijd tot de verbeelding. Hoewel het dier zijn functie als werkpaard grotendeels heeft verloren, is de belangstelling voor deze krachtpatser nog altijd groot. De combinatie van zijn kracht en vriendelijke karakter wordt alom geprezen. "Het trekpaard" is het eerste naslagwerk dat alle facetten van dit indrukwekkende dier weergeeft.

In dit prachtige grote boek komen geschiedenis en huidige rol van het trekpaard aan de orde. De mechanisatie betekende niet het einde van het trekpaard. Het dier wordt nu nog steeds ingezet in de landbouw en bosbouw, naast het recreatieve gebruik tijdens tentoonstellingen en traditionele evenementen.

Wat komt er allemaal kijken bij het houden van trekpaarden in de praktijk? Ook dit komt uitgebreid aan de orde. Zo tonen drie fotoreportages het betuigen, de hoefverzorging en het invlechten van staart en manen.

Verder worden zestien bijzondere verwanten van het Nederlands en Belgisch trekpaard beschreven, zoals de adelijke Boulonnais, de temperamentvolle Noriker en de `gentle giant` Shire, `s werelds grootste trekpaard. "Het trekpaard" wordt afgesloten door een uniek schema van de Belgische en Nederlandse kampioenshengsten met hun afstamming.

De auteurs zijn échte liefhebbers: Jos Peerlings, Ton van der Weerden en Will van Hoof hebben jarenlang ervaring met trekpaarden. In deze uitgave hebben zij hun zorgvuldig opgebouwde kennis gebundeld. De 450 foto`s en sfeervolle illustraties maken "Het trekpaard" een must voor iedere paardenliefhebber.

© 2009 - 2018 paardenboekhandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel