De paarden van Olympus deel 1 Pippa's race

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 14,99 (inclusief 9% btw)
Aantal

De Paarden van Olympus deel 1 Pippa's race

auteur: Kallie George

uitgeverij Gottmer

 

Een prachtig gebonden boek met ruim 184 pagina's.  Mythische paarden hebben in dit fantasy-verhaal een hoofdrol. Thema's als vriendschap, liefde en rivaliteit komen volop voorbij. 

Lang geleden, aan de zuidkant van de machtige berg Olympus, in een huis met de sterrenhemel als dak, woonden de drie godinnen van het lot, Atropos, Lachesis en Klotho. Hoewel ze altijd druk bezig waren om de levensdraden van stervelingen te spinnen, te meten en af te knippen, hadden ze genoeg tijd om te praten onder het werken. Ze maakten vooral graag ruzie. 

Hoog boven de berg Olympus schreren de gevleugelde paarden van de Griekse goden door de hemel. Een  wees als Pippa zul je daar normaal gesproken niet tegenkomen. Ze is arm en slaapt in stallen; haar liefde voor paarden houdt haar op de been. Maar wanneer de goden en godinnen neerdalen van de berg Olympus om ruiters voor de race van hun gevleugelde paarden uit te kiezen, is Pippa een van de gelukkigen ! Deze race wordt maar eens in de honderd jaar gehouden en dan kiest elke god een mensenkind om zijn of haar paard te berijden. De beloning is groot: de winnaar wordt een halfgod en mag bij zijn of haar paard blijven op de berg Olympus. Maar dan moet Pippa de race wel winnen. 

Pippa moet rijden op Zephyr, het paard van de godin Aphrodite. Zephyr is zo klein en eigenwijs dat niemand verwacht dat ze met dit paard zelfs maar zal finishen. Daar trekt Pippa zich niks van aan, ze is gek op Zephyr en wil niet liever dan voor altijd bij hem blijven. Maar dat kan alleen als ze de gevaarlijke race gaat winnen.

De Canadese schrijfster kallie George woont in Vancouver en heeft al veel succesvolle kinderboeken op haar naam staan. De paarden van Olympus is een duologie, in mei 2020 verschijnt deel 2. 

 

© 2009 - 2020 paardenboekhandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel