Longeren

Longeren is een manier om je paard te trainen door in cirkels om jou heen te laten lopen. Iedereen kan dit leren. Voor het paard is het ook een goede manier om te wennen aan het dragen van een zadel en door voldoende beweging een prima conditie op te bouwen. Bij het longeren kan je gebruik maken van verschillende teugels, ook van dubbele longe en lange lijnen.

Je gaat zelf met je hak stevig in het zand staan. De lijn kan je zowel met je linker als met je rechterhand vasthouden, ligt eraan welke kant je het paard op laat lopen. In je andere hand hou je de zweep tussen je wijsvinger en je middelvinger en rustend op je elleboog. Je laat het paard natuurlijk niet de hele tijd dezelfde kant oplopen, na een aantal minuten wissel je de looprichting. Met deze oefening leert het paard ook goed op jouw leiding en stem te reageren.
Bouw het trainingsschema rustig op, maak bijvoorbeeld voor een maand tevoren een planning en begin gewoon met tien minuutjes per dag. Op deze manier bouw je verstandig de conditie van je paard op en kan je er zelf ook goed aan wennen.

Als je paard er goed aan gewend is, kan je nog allerlei variaties uitvoeren. In onderstaande boeken staan verschillende voorbeelden.

 

Als je aanvullingen of correcties op deze tekst wilt doorgeven kan je deze mailen

 • Compleet handboek longeren
  Compleet handboek longeren

  Auteur: R. Hilbt, gebonden boek, 160 pagina's, met illustraties.

  Met succes trainen aan de enkele en dubbele longe

  Goed longeren is een kunst op zich en veel meer dan een paard rondjes laten lopen aan een lange lijn. Het is een…

  € 24,95
© 2009 - 2021 paardenboekhandel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel